Inšpirácie

Ako vytvoriť najlepší výtlačky na plátno

platno2

Ak hľadáte trendy a pútavý spôsob, ako predviesť svoje najlepšie rodinné fotografie, obľúbené fotografie z ciest, kreatívnu fotokoláž alebo krásne umelecké dielo, ktoré dokonale ladí k dekoráciám u vás doma, nehľadajte nič iné ako vlastné výtlačky na plátne. Nielenže Sú umeleckým prvkom, ktorými upravíte váš domáci priestor, ale tiež z nich môžu byť premyslené fotodarčeky.

Osamotene visiace ako odvážny vojak alebo umelecky zostavené na stene galérie, výtlačky na plátne sú extrémne všestranné – hodí sa rovnako dobre ako do tradične zdobeného domova, tak aj do modernejšieho štýlu. Sú vysoko kvalitné, ľahko sa vešajú a s trochou plánovania sa aj veľmi ľahko vytvárajú.

Ak vás zaujíma, kde začať, zostavili sme sprievodcu, ktorý vysvetlí, ako môžete pre svoj domov vytvoriť tie najlepšie výtlačky na plátno.

Nápady na nástenné dekorácie pre vaše výtlačky na plátne

Sú to viac než len obľúbené fotografie, ktoré vešiate na stenu – výtlačky na plátne môžu byť umeleckým dielom, ktoré navodzuje atmosféru alebo zjednocuje dohromady vzhľad každej miestnosti. Malé miestnosti sa okamžite zdajú väčšie, keď na stene visí obraz vašej obľúbenej krajiny na plátne. Nudná kancelária sa transformuje na miesto plné farieb a nápadov pridaním umeleckej tlače na plátne. Dokonca môžete do detskej izby pridať trošku rozvernosti tým, že na stenu zavesíte obraz ich obľúbených kresieb. Obrazy na plátne dodávajú vašej dekorácii osobitosť a štýl.

absolvent4

Tu je niekoľko nápadov:

  • Rodinné portréty: Pochváľte sa svojou rodinou portrétom vytlačeným na plátne. Zaveste ho do predsiene. Bude to príjemný spôsob, ako privítať ľudí vo vašom dome.
  • Svadobné fotografie: Pripomeňte si chvíľky vášho veľkého dňa pomocou plátna šťastného páru visiaceho v spálni.
  • Fotografie z prírody: Obrázky na plátne z nádhernej prírody, ako sú kvety, zvieratá, pláž alebo horské scény, sú dokonalý spôsob, ako kúpeľni alebo práčovni pridať krásny nádych farieb a kľudu.
  • Rodinné pravidlá: Pomocou textu namiesto fotografie vytvorte vlastné plátno, ktoré kreatívne zobrazí pravidlá domu. Zaveste ho vo svojej obývačke, aby ho mohol vidieť každý člen domácnosti.
  • Fotokoláž: Ak máte veľa fotografií, ktoré chcete ukázať, ale nemáte dostatok miesta, je skvelou voľbou fotokoláž, ktorá vám umožní kombinovať viac obrázkov na jednom plátne. Fotokoláž bude skvele vyzerať na vašej chodbe alebo ako výnimočný kus dekorácie vo vašej kancelárii.
  • Vhodné pre deti: Ak je vaša detská izba vyzdobená jednorožcami, superhrdinami, morskými pannami, pretekárskymi autami alebo čímkoľvek medzi tým, môžete vytvoriť umenie na plátne, ktoré sa k nemu dokonale hodí.
  • Čierna a biela: Udržujte svoju kuchyňu čistú a modernú tým, že na plátno vytlačíte koláž čiernobielych obrázkov.
  • Geometrický: Neobmedzujte sa len fotografiami na plátne. Ak je váš štýl k vysoko dizajnový, prečo nevytvoriť umelecké výtlačky na plátne s geometrickým vzorom vo farbách, ktoré dokonale zodpovedajú vášmu domu?

Dimenzovanie a umiestnenie

Možnosti dekorovania pomocou vlastných fotiek na plátne sú nekonečné – a podľa toho, kam a ako chcete svoje fotky zavesiť, budete mať niekoľko možností. Stena na chodbě alebo ktorákoľvek iná stena môže vytvoriť pútavý displej, ktorý ukáže veľa fotografií a umeleckých diel. Jeden veľký obraz na plátne vytvorí nápadný prvok v akomkoľvek priestore. Uvedomte si dôležitosť výberu správnej veľkosti plátna a všetkého, čo je potrebné vziať do úvahy pri usporiadaní a zavesení vášho umeleckého plátna na stenu.

Platno1

Veľkosti plátna

Kde plánujete vystaviť svoje krásne nové fotoobrazy? Navrhujete domácu galériu z niekoľkých fotografií, potrebujete veľký obraz na plátne nad krbom alebo pohovkou? Hľadáte plátno so stojanom, ktoré by sa vošlo na poličku alebo stôl? Pokiaľ ide o personalizované výtlačky na plátno, na veľkosti záleží. Našťastie máte pri výbere plátna k dispozícii obrovskú škálu vlastných veľkostí. Tu je niekoľko miest, kam by ste sa mohli rozhodnúť zavesiť fotoplátno konkrétnej veľkosti:

  • 8 × 10: skvelé pre doplnenie fotiek na stene galérie alebo ako doplnok na stôl alebo do knižnice
  • 10 × 14: skvelé pre izby pre hostí, kuchyne, malé koláže
  • 12 × 12: skvelé pre malé obývacie izby, kúpeľne, steny galérie
  • 16 × 16: skvelé pre jedálne, steny galérie, veľké chodby
  • 16 × 20: skvelé pre kancelárie, herne, obývačky
  • 20 × 30: skvelé nad gauč, posteľ, veľké obývacie izby, fotokoláž
  • 24 × 36: skvelé pre krb, veľké izby, veľké predsiene
  • 30 × 40: skvelé nad detskú postieľku, pohovku, veľké izby
  • 36 × 36: skvelé nad krb, stredobod na stene galérie, fotokoláže, odvážne umelecké výtlačky na plátne

platno2

Usporiadanie a umiestnenie plátna

Zavesené fotky na plátne vo vašej domácnosti sú jednou z možností, ako premeniť Váš domov. V závislosti na prostredí, ktoré chcete vytvoriť, a na vašom jedinečnom štýle výzdoby, je dôležité vziať do úvahy niekoľko vecí. Patrí medzi ne veľkosť a výzdoba miestnosti, povrch steny a počet výtlačkov, ktoré chcete vystaviť.

Menšia izba, ako kúpeľňa alebo malá spálňa, má pravdepodobne menšie steny a obmedzený priestor pre celkovú výzdobu. Je dôležité, aby ste svoj priestor na stene nezaťažovali príliš veľkým množstvom fotoobrazov. Pomyslite tiež na dekor, ktorý tu už máte: menší priestor môže rýchlo vyzerať stiesnený a preplnený, ak už má odvážny dekor na stene. Majte to na pamäti pri výbere plátien, aby ste nespôsobili, že priestor bude pocitovo menší, než už je.

Pokiaľ ide o väčšie priestory, máte trochu väčšiu slobodu. Vytvorte masívnu stenu galérie, hrajte sa s veľkosťami a bavte sa s farbou. Uistite sa, že ste správne vyplnili priestor – môžete ho prekvapivo zmenšiť, ak ponecháte príliš veľa otvoreného priestoru. Je to skvelý spôsob, ako sa baviť a meniť svoje plátna častejšie.

Bez ohľadu na veľkosť miestnosti premýšľajte o účele priestoru. Zdobíte svoju kanceláriu? Detská izba vášho dieťaťa? Spoločný priestor? Majte to na pamäti, keď plánujete, ktoré z nich vytlačiť a ako skoordinovať farby. V ďalšej časti sa budeme zaoberať ďalšími tipy pre prispôsobenie obrazov.

platno3

Tipy pre prispôsobenie

Pokiaľ ide o vytváranie fotoobrazov, obmedzuje vás len vaša predstavivosť. Schopnosť prispôsobenia je jedným z dôvodov, prečo sú obrazy na plátne rovnako skvelé ako fotoknihy –  ako pre vyzdobenie vášho domova tak ako darčeky. Existuje toľko možností, že určite nájdete ten pravý, ktorý zodpovedá vášmu štýlu a rozpočtu.

Začnite námetom, najmä ak plánujete zavesiť viac ako jedno v konkrétnom priestore. Spomienky na cesty, svadobné fotografie, rodinné snímky, čiernobiele výtlačky a ďalšie – námet vám pomôže prispôsobiť vašu zjednotenú zbierku. Váš motív nemusí byť konečný pre všetky vaše plátna. S ročným obdobím je môžete ľahko zmeniť a vyskúšať nový vzhľad. Či už ukazujete konkrétnu udalosť alebo vzdávate hold milovanej osobe, plátna ľahko vymeníte, keď inšpiráciu vyvolá niečo nové.

 

Celkový vzhľad vašich plátien sa môže tiež vyvíjať a byť kreatívny. Fotoobraz môžete ozdobiť pripojením doplnku. Napríklad pripojte svoj svadobný závoj k rohu fotky z vášho veľkého dňa. Zaveste obojok alebo známku k fotke zvieraťa. Alebo pripojte sušené kvety k fotografii prírody. Kombinujte drobnosti s výtlačkami na plátne rôznych veľkostí a pridajte tiež zarámované fotky a ďalšie predmety, ako sú hodiny, zrkadlá, kostry alebo rastliny. Možnosti sú skutočne nekonečné.

Či už hľadáte jediný výrazný kus alebo chcete vytvoriť odvážnu stenu galérie, alebo chcete jedinečnú vlastnú fotografiu, vytvorte si vlastné foto na plátne a skončíte  úžasným doplnokom, ktorý určite zapôsobí na každého, kto vstúpi do vášho domova.

platno4

Share:

Leave a reply

Dla weryfikacji, podaj brakujący składnik (liczbę) działania matematycznego: Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.